Home » Chocolade bananencake met een dubbele shot espresso

Chocolade bananencake met een dubbele shot espresso

Chocolate is the answer! Who cares what the question is..

Dit bananenbrood met cacao en een dubbele shot espresso is met maar 149 kcal per plakje het ideale gezonde tussendoortje wanneer je zin hebt in chocolade. Uhmmm, wanneer niet..?

Chocolade bananencake

Course: bakrecepten
Aantal

1

personen
Voorbereiding

15

minutes
Totale tijd

50

minutes
Kcal per portie

149

kcal
Koolhydraten

24

gram
Eiwitten

5

gram
Vet

3

gram
Vezels

4

gram

Gebruik bakpapier om je bakvorm mee te bekleden zo hoef je geen olie of boter te gebruiken om je bakvorm in te vetten. Scheelt weer wat calorieën én je cake gaat een stuk gemakkelijker uit de vorm.

Ingrediënten:

  • 2 kopjes espresso

  • 4 bananen

  • 2 eieren

  • 50 gram medjoul dadels

  • 200 gram volkoren speltmeel

  • 1 zakje bakpoeder

  • 20 gram cacaopoeder

  • 20 gram pecannoten

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Zet een dubbele espresso en laat deze afkoelen.
  • Laat de dadels enkele minuten in lauwwarm water wellen. Verwijder vervolgens de pit en snijd ze in hele kleine stukjes.
  • Pel 3 bananen en prak deze helemaal fijn met een vork tot een glad geheel. Voeg vervolgens de eieren, dadels en espresso toe en meng tot een glad geheel.
  • Voeg vervolgens het volkoren speltmeel, bakpoeder en cacaopoeder toe en roer het geheel goed door elkaar.
  • Bekleed de bakvorm met een vel bakpapier en giet het beslag in de bakvorm. Vervolgens pel je de laatste banaan en snijd je deze in de lengte door. Druk hem zachtjes in het beslag.
  • Hak de pecannoten fijn en strooi deze over het beslag.
  • Bak de chocolade bananencake in ongeveer 35 minuten gaar. Laat de cake afkoelen en verdeel in 10 gelijke plakken. Ook ideaal om in te vriezen!