Home » Een eiwitrijk ontbijt kwarktaartje met frambozen

Een eiwitrijk ontbijt kwarktaartje met frambozen

Dit gezonde recept is om je vingers bij af te likken. Boordevol eiwitten, maar liefst 28 gram. Een gezonde kwarktaart met frambozen én een bodem van eierkoek. Lekker!

Wij gebruiken hier kleine springvormen voor, met een diameter van 12cm. Zo kun je de gezonde kwarktaart helemaal voor jezelf houden! Wil je nóg meer eiwitten toevoegen aan deze ontbijt taart? Dat kan! Meng dan een schep eiwitpoeder door het kwarkmengsel.

Een eiwitrijk ontbijt kwarktaartje met frambozen

Course: ontbijt
Aantal

1

personen
Voorbereiding

10

minutes
Totale tijd

3

hours 

20

minutes
Kcal

262

kcal
Koolhydraten

30

gram
Eiwitten

28

gram
Vet

1

gram
Vezels

3

gram

Dit ontbijt kwarktaartje is heerlijk en zit dus boordevol eiwitten. Een goed begin van de dag! Maak dit gezonde recept de avond van te voren, zodat je het taartje in de ochtend meteen kunt eten. Het moet namelijk minimaal 3 uur in de koelkast staan om op te stijven. Een beetje geduld is dus wel vereist. Maaar dat is het zeker waard. Het is namelijk echt een feestje om de dag te beginnen met een hele taart voor jezelf.

Ingrediënten:

  • 1/2 bak Optimel Griekse Yoghurt framboos 0%

  • 1 volkoren eierkoek (AH)

  • 2 blaadjes gelatine

  • 100 gram frambozen

  • 75 gram magere franse kwark

  • kleine springvorm van 12cm (AH heeft er al een voor 3,49)

  • bakpapier

Bereiding:

  • Laat de blaadjes gelatine 5 minuten weken in een bakje met water. Schep de Griekse yoghurt in een aparte kom. Let erop dat je het onderste laagje uit de bak niet raakt. Deze moet je namelijk even apart houden, dat is voor de garnering straks. Voeg daarna de magere kwark toe en roer goed door.
  • Maak in een pannetje een laagje van het kwarkmengsel warm en voeg dan de blaadjes gelatine één voor één toe. Roer goed door totdat deze helemaal zijn opgelost. Voeg dit daarna weer toe aan de rest van het (nog koude) kwarkmengsel en roer goed door.
  • Beleg de bodem van de springvorm met bakpapier en giet dan het kwarkmengsel in de springvorm. Druk een eierkoek op het mengsel. Zet de springvorm voor minimaal 3 uur in de koelkast.
  • Haal na minimaal 3 uur de springvorm uit de koelkast en snijd met een mesje langs de randen, zodat de taart makkelijker los komt. Draai de springvorm om op een bord en haal dan de rand er vanaf.
  • Smeer met een lepeltje het frambozen mengsel dat je nog over had uit de bak van de Griekse Yoghurt over het taartje en garneer met frambozen. Smakelijk!