Home » Gevulde paprika’s met couscous en kipgehakt

Gevulde paprika’s met couscous en kipgehakt

Een heer-lijk gerecht én heel erg simpel om te maken. Een keer eens wat anders met deze gevulde paprika’s met Marokkaanse couscous en kipgehakt. Een feestje op je bord. Gezond en lekker.

Libanees brood met falafel

Course: HoofdgerechtenCuisine: Libanees
Aantal

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Totale tijd

40

minutes
Kcal per portie

605

kcal
Koolhydraten

63

gram
Eiwitten

42

gram
Vet

23

gram
Vezels

13

gram

Ik vind dit recept echt heerlijk. Een keer eens wat anders. Het is wel aan te raden om echt Marokkaanse couscous te nemen omdat deze al heel erg veel smaak heeft. Heb je die niet in huis? Bereid dan de couscous met een bouillonblokje voor wat extra smaak. Je kunt ook rode paprika’s gebruiken in plaats van puntpaprika’s.

Ingrediënten:

  • 2 puntpaprika’s

  • 300 gram gekruid kipgehakt

  • 300 gram courgette

  • 150 gram erwtjes (diepvries)

  • 1-2 theelepels harissa (even proeven)

  • 2 eetlepels Ketchup Heinz 50% minder suiker en zout

  • 30 gram Apetina feta light blokjes

  • 1 ui

  • optioneel: 50 gram magere kwark

  • Optioneel: teentje knoflook

  • Optioneel: peper en zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de puntpaprika’s doormidden. Gebruik je gewone paprika’s? Snijd dan het bovenste gedeelte eraf. Haal de pitjes uit de paprika’s en leg ze in een ovenschaal. Als de oven is voorverwarmd, leg je de paprika’s voor een kwartier in de oven.
  • Bereid de couscous volgens de verpakking.
  • Snijd de courgette en ui in kleine blokjes. Bak het kipgehakt rul en voeg daarna de courgette en ui toe. Voeg na enkele minuten ook de erwtjes toe. Als het kipgehakt gaar is, zet je het vuur wat lager. Voeg dan de harissa en de ketchup toe en roer het geheel goed door. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe. Voeg als laatste de couscous toe en roer nogmaals goed door.
  • Haal de paprika’s uit de oven en vul deze met het couscous mengsel. Bestrooi dan met gekruimelde feta. Heb je nog couscous mengsel over? Dan kun je dit er straks gewoon los bij serveren.
  • Verwarm de paprika’s nogmaals 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Optioneel: Meng ondertussen de magere kwark met de knoflook en peper en zout voor het sausje.
  • Haal de paprika’s uit de oven en serveer samen met het kwark sausje en de overige couscous.