Home » Gezonde kapsalon met zelfgemaakte knoflooksaus

Gezonde kapsalon met zelfgemaakte knoflooksaus

Yehesss. Dit recept voor een gezonde kapsalon is mega lekker en natuurlijk veel gezonder dan een kapsalon van de shoarma tent. Een zelfgemaakte knoflooksaus mag daar natuurlijk niet bij ontbreken!

Oké, een echte kapsalon op zijn tijd kunnen we niet evenaren, maar dit recept komt aardig in de buurt. Zeker met een zelfgemaakte knoflooksaus kun je deze gezonde kapsalon lekker ‘volgieten’ met saus net zoals je dat in de shoarma tent doet. Of zijn wij de enige haha..?

Gezonde kapsalon met zelfgemaakte knoflooksaus

Course: hoofdgerecht
Aantal

2

personen
Voorbereiding

20

minutes
Totale tijd

30

minutes
Kcal

622

kcal
Koolhydraten

65

gram
Eiwitten

51

gram
Vet

16

gram
Vezels

10

gram

Het is even wat snijwerk, maar daarna schuif je deze gezonde kapsalon voor 10 minuten in de oven en dan kan je al aan tafel! Maak snel een gezonde knoflooksaus zodat je deze er een flinke lepel op kunt scheppen. Tip: als je de tijd hebt, maak de knoflooksaus dan al een paar uur of een dag van te voren. Dan is de saus nog lekkerder! Een heerlijk gezond recept voor in het weekend!

Ingrediënten:

  • 360 gram zoete aardappel (of zoete aardappelfriet)

  • 300 gram kipdijfiletreepjes naturel

  • 2 plakken Goudse, jong belegen 30+ kaas (of 40 gram geraspte 30+ kaas)

  • 1/2 courgette

  • 1 rode paprika

  • 2 tomaten

  • 1/2 komkommer

  • 2 kleine uien (of 1 grote)

  • 120 gram magere Franse kwark (circa 2 eetlepels)

  • 1 teentje knoflook

  • 1 tl verse bieslook

  • peper en zout

  • ovenschaal

Bereiding:

  • Snijd de zoete aardappelen in de vorm van frietjes en kook deze beetgaar in circa 3 minuten. Snijd ondertussen de courgette en paprika in kleine stukken.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de kipdijfiletreepjes circa 8 minuten. Je hoeft hiervoor geen boter of olie te gebruiken. Voeg de laatste 3-4 minuten de groenten toe.
  • Verdeel de zoete aardappelfriet over de bodem van de ovenschaal en leg daarop de kip en groenten. Als laatste leg je de plakken kaas erop.
  • Schuif de ovenschaal in de oven voor circa 10 minuten zodat de kaas kan smelten. Snijd ondertussen de ui, tomaat en komkommer in kleine stukken.
  • De knoflooksaus is heel erg makkelijk om te maken. Pers de knoflook en voeg deze samen met de verse bieslook en kwark. Voeg naar smaak peper en zout toe. Je kunt de kwark ook vervangen voor Griekse Yoghurt 0% vet.