Home » Gezonde pizza met serranoham en mozzarella

Gezonde pizza met serranoham en mozzarella

Yesss. Pizzatime! Deze keer gaan we voor een gezonde pizza met serranoham en mozarella. Geloof ons, je proeft er niets van dat je het met een bloemkoolbodem maakt! Met deze pizzabodem kun je eindeloos variëren. Kies ook eens voor tonijn, kip of zalm. Vervang de mozzarella voor geraspte kaas of kies voor een sterkere kaas.

Gezonde pizza met serranoham en mozzarella

Course: HoofdgerechtenCuisine: Italiaans
Aantal

1

personen
Voorbereiding

5

minutes
Totale tijd

20

minutes
Kcal

593

kcal
Koolhydraten

80

gram
Eiwitten

37

gram
Vet

13

gram
Vezels

6

gram

Geen tijd om lang in de keuken te staan? Of wil je het weekend goed inluiden met een heerlijke pizza? Deze pizza staat binnen 20 minuten op tafel. Even beleggen en hoppaa de oven in. Smakelijk!

Ingrediënten:

  • 1 magioni pizzabodem bloemkool

  • 70 gram passata di pomodoro
    (we gebruikten die van AH eigen merk)

  • 1 ui

  • 30 gram serranoham

  • 1/2 bol mozzarella light (Goldsteig)

  • 1/4 paprika

  • optioneel: handje sla

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de ui in ringen en de paprika in reepjes. Verdeel de passata over de pizzabodem en beleg deze dan met de ui, paprika, serranoham en mozzarella.
  • Bak de pizza 10-12 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Tip: maak je eigen knoflooksausje! Meng 2 eetlepels kwark (of Griekse yoghurt) met peper, zout en een teentje knoflook. Wat verse bieslook erbij en een scheutje citroensap. Smakelijk!