Home ┬╗ Italiaanse Orzo met pangasiusfilet

Italiaanse Orzo met pangasiusfilet

Orzo. What the hell is orzo? Dat dachten wij dus ook. Orzo is een gedroogde pastasoort en behoort dus tot de Italiaanse keuken. Qua vorm lijkt het een beetje op rijst, maar het smaakt dus naar pasta. Eens een keer wat anders!

We combineerde het deze keer met spekreepjes van kalkoen, venkel, courgette en knoflook. Een stukje witvis erbij en klaaaar.. Binnen 20 minuten op tafel. Geen visliefhebber? Niet getreurd. De orzo is ook prima te combineren met een stuk gegrilde kip.

Italiaanse orzo met pangasiusfilet

Course: HoofdgerechtenCuisine: Italiaans
Aantal

1

personen
Voorbereiding

5

minutes
Totale tijd

20

minutes
Kcal

535

kcal
Koolhydraten

59

gram
Eiwitten

48

gram
Vet

11

gram
Vezels

8

gram

Orzo kook je in 10-12 minuten gaar. Lekker met een groente bouillonblokje erbij. Dit gerecht is erg smaakvol en laag in kcal.

Je kunt rijst of pasta prima vervangen voor Orzo. Zo zet je binnen een handomdraai een gezond recept op tafel. Een keer wat anders. Proef het een keertje en je bent om. Beloofd! Oh, ook lekker in een salade.

Ingredi├źnten:

  • 70 gram orzo (bij de AH noemen ze het cecco riso)

  • 60 gram magere spekreepjes kalkoen

  • 1/2 teentje knoflook

  • 1/2 ui

  • 150 gram venkel

  • 125 gram courgette

  • 150 gram pangasiusfilet

  • 5 gram bakboter

  • 1/2 tl sriracha saus

  • 1/2 bouillonblokje groente

  • schijfje citroen

  • grillpan (je kunt dit ook bakken met wat olijfolie in de pan)

Bereiding:

  • Snijd de ui en knoflook fijn en houd deze apart. Snijd daarna de courgette en de venkel in kleine stukjes.
  • Bak de spekreepjes 3-5 minuten. Haal ze uit de pan en voeg de boter toe. Als deze gesmolten is, voeg je de ui en knoflook toe en bak je dit een minuut aan. Voeg daarna de courgette en venkel toe en bak voor 3 minuten.
  • Meng het bouillonblokje met 200 ml kokend water. Voeg de orzo toe aan de pan en bak een minuut aan. Voeg daarna het water toe en laat koken voor 10-12 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de spekreepjes toe.
  • Ondertussen dep je de pangasiusfilet droog en bestrooi je deze met wat peper en zout naar smaak. Laat de grillpan eerst gloeiend heet worden. Leg daarna de vis in de pan. Draai de vis pas om als die eigenlijk al los komt van de pan (circa 2 minuten). Je krijgt dan mooie grill strepen in het visje. Bak de pangasiusfilet in 5-7 minuten. Zo min mogelijk draaien.
  • Vergeet niet om af en toe te roeren in de pan met orzo. De orzo is klaar als al het water is opgenomen. Serveer met een schijfje citroen.