Home » Libanees brood met falafel

Libanees brood met falafel

We hebben weer een vega topperrr met dé snack uit het Midden-Oosten, namelijk: falafel. De falafel balletjes van Maza die we voor dit gerecht hebben gebruikt zijn alvast voorgebakken dus dit gerecht staat lekker snel op tafel!

Libanees brood met falafel

Course: HoofdgerechtenCuisine: Libanees
Aantal

1

personen
Voorbereiding

10

minutes
Totale tijd

15

minutes
Kcal per portie

512

kcal
Koolhydraten

53

gram
Eiwitten

23

gram
Vet

23

gram
Vezels

10

gram

Wij vinden het heerlijk dit gerecht te eten met falafel balletjes en een aantal keer per week voor een vega gerecht te gaan. Is dit niet jou ding? Dit avondeten smaakt ook heerlijk met bijvoorbeeld kipfilet.

Ingrediënten:

  • 1 Libanees brood volkoren (= 60 gram)

  • 100 gram Falafel (Maza)

  • 25 gram hoemoes spicy mango (Maza)

  • 25 gram komkommer

  • 50 gram cherrytomaten

  • 15 gram rode ui

  • 30 gram Apetina feta light blokjes

  • 50 gram magere kwark

  • teentje knoflook

  • eetlepel olijfolie

  • peper en zout

Bereiding:

  • Zet de oven aan op 180 graden.
  • Doe de cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel de tomaten met een halve eetlepel olijfolie en wat peper en zout. Zet de tomaten alvast in de oven (ook al is deze nog niet warm, ze hoeven namelijk alleen maar een beetje warm en zacht te worden).
  • Snijd de komkommer en rode ui in kleine stukjes.
  • Voeg een halve eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de falafel kort. Deze is al voorgebakken dus hoef je alleen op te warmen en en een beetje krokant te bakken.
  • Meng ondertussen de magere kwark met de knoflook en peper en zout voor het sausje.
  • Verwarm het Libanees brood even in de oven (1-2 minuten) of in de magnetron.
  • Beleg het brood met de hoemoes, komkommer, rode ui, falafel balletjes en feta kaas.
  • Haal de tomaatjes uit de oven en serveer samen met het kwark sausje bij je vega wrap.