Home » Peanutbutter banana havermout ontbijt

Peanutbutter banana havermout ontbijt

Je kunt het zo gek niet bedenken, maar met havermout kan je écht alle kanten op! Wat dacht je van zelfgemaakte granola, mugcakes, muesli repen, de bodem van een kwark taart en zo kunnen we nog wel even door gaan..

Havermout als ontbijt geeft je genoeg energie om de dag goed te starten. Deze combinatie met banaan, noten en pindakaas is echt genieten geblazen én door de amandelmelk wordt de pap lekker romig. Je zit er ook nog eens lekker lang vol van dus voordat je het weet is het alweer tijd voor de lunch 😉

Peanutbutter banana havermout

Course: Ontbijt
Aantal

1

personen
Voorbereiding

5

minutes
Totale tijd

15

minutes
Kcal per portie

462

kcal
Koolhydraten

44

gram
Eiwitten

14

gram
Vet

24

gram
Vezels

9

gram

De basis voor havermoutpap is de havermout verwarmd met melk of water. Voeg naar eigen smaak een fruit soort toe, specerijen en een topping. Zo maak je iedere dag een feestje van je ontbijt!

Ingrediënten:

  • 30 gram havermout

  • 200 gram amandelmelk ongezoet

  • 1 banaan

  • 20 gram noten gemengd ongezout

  • 10 gram pindakaas 100% stukjes noot

  • 1 tl kaneelpoeder

Bereiding:

  • Verwarm de amandelmelk met de havermout in een pannetje.
  • Prak een halve banaan en voeg deze tijdens het koken toe samen met een theelepel kaneel. Roer het geheel goed door tijdens het verwarmen.
  • Snijd de andere helft van de banaan in plakjes en hak de gemengde noten fijn.
  • Schep de havermout in een kommetje en garneer met de resterende banaan, de gehakte noten en de pindakaas.