Home » Pittige kip ketjap

Pittige kip ketjap

Dit gerecht heb ik geleerd van een vriendin van mijn moeder. Zo simpel, maar ooohhh wat vind ik dit lekker! Als je gek bent op kip en je houdt van spicy, geloof me: dit gerecht is het proberen waard!

Je hebt een braadpan nodig en een klein beetje geduld. Kan je ondertussen op onze website zoeken naar nog meer lekkere gerechten. Ideaal toch?

Pittige kip ketjap

Course: Bijgerechten
Aantal

1

personen
Voorbereiding

5

minutes
Totale tijd

1

hour 

30

minutes
Kcal per portie

311

kcal
Koolhydraten

21

gram
Eiwitten

38

gram
Vet

8

gram
Vezels

1

gram

Deze pittige kip is heerlijk bij zilvervlies rijst en een gemengde salade of wat dacht je van pittige kip met frietjes uit de airfryer. Genoeg reden voor het maken van een dubbele portie dus.. Genietennnnn!

Pssst: het aantal calorieën is berekend op basis van 2 eetlepels ketjap als sausje voor over de kip en 1 eetlepel ketjap die in de kip is getrokken.

Ingrediënten:

  • 150 gram kipfilet rauw

  • Ketjap Manis. Hoeveel? Nou genoeg om de kip helemaal in onder te dompelen. Dit is best flink, je eet het gelukkig niet allemaal op. Gebruik de ketjap uiteindelijk alleen een klein beetje als sausje voor over de kip.

  • 1/2 ui

  • 15 gram sambal

  • teentje knoflook

  • eetlepel olijfolie

Bereiding:

  • Snijd de ui in ringen en pers de knoflook fijn.
  • Zet een braadpan op het vuur en fruit in de olijfolie de ui en knoflook.
  • Leg vervolgens de kip hier boven op en voeg ketjap manis toe tot dat de kip helemaal onder staat.
  • Vervolgens voeg je de sambal toe en roer je het geheel goed door.
  • Laat de pan ongeveer 60 tot 90 minuten (afhankelijk van hoe groot je kip stukken zijn) op laag vuur pruttelen en roer af en toe door. De ketjap en sambal kan nu lekker in de kip trekken.
  • Schep vervolgens de kip uit de pan en gebruik een klein beetje van het ketjap sausje voor over je kip.