Home » Stamppotje met gezonde cordon blue

Stamppotje met gezonde cordon blue

Een heerlijke stamppot met zoete aardappel, andijvie en paprika. Lekker met pijnboompitten én een gezonde kip cordon blue. Dit recept is niet alleen gezond, maar ook heel erg simpel om te maken! De stamppot is lekker kleurrijk en smaakt ook heerlijk als het geen winters weer is. Deze kun je namelijk prima eten op een zomerse dag!

De gezonde kip cordon blue is heel erg makkelijk om te maken en past niet alleen bij dit stamppotje met andijvie. Je kunt deze natuurlijk ook bij andere dingen eten zoals aardappeltjes uit de oven of met een andere stamppot.

Stamppotje met gezonde cordon blue

Course: hoofdgerecht
Aantal

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Totale tijd

25

minutes
Kcal

585

kcal
Koolhydraten

55

gram
Eiwitten

48

gram
Vet

17

gram
Vezels

8

gram

Een recept voor een gezonde cordon blue? Ja, je hoort het goed! Een lekkere cordon blue, dat wil iedereen op z’n tijd toch wel eens? Dit recept is makkelijk te maken en ook nog eens gezond. Samen met dit stamppotje is het dé perfecte combinatie, al zeggen we het zelf. Dit stamppot recept is net wat anders dan andere recepten. Een combinatie waar je zelf misschien niet zo snel aan denkt, maar het smaakt echt heerlijk! Probeer het eens uit en laat het ons weten. We zijn namelijk erg benieuwd naar jullie reacties.

Ingrediënten:

  • 2 stukken kipfilet (300 gram)

  • 2 plakken smeltkaas (50 gram)

  • 1 rode paprika

  • 400 gram zoete aardappel

  • 200 gram andijvie

  • 10 gram pijnboompitten

  • 40 gram flinterdunne achterham

  • 6 prikkertjes (om de kip bij elkaar te houden)

  • pureerstamper

Bereiding:

  • Snijd de kip doormidden, maar zorg dat je de bovenkant er niet helemaal vanaf snijd. Het moet namelijk nog wel één stuk blijven. Vul de kip met de smeltkaas en de ham. Je kunt een paar prikkertjes gebruiken om de kip weer ‘dicht’ te maken, zodat de kaas en de ham er goed in blijven zitten als je de kip gaat bakken. Bak de kip in de boter gaar. Het is een beetje afhankelijk van de dikte van de kip, hoe lang dat dat is.
  • Bak de pijnboompitten circa 1-2 minuten totdat ze een beetje bruin worden. Je hoeft hier geen boter of olijfolie voor te gebruiken. Snijd de paprika in blokjes.
  • Schil ondertussen de zoete aardappelen en kook deze voor 10 minuten. Giet het water af en pureer de aardappelen. Voeg de andijvie en paprika toe aan de pan en roer het geheel door.
  • Schep de stamppot op de borden en bestrooi deze dan met de pijnboompitten. De kip cordon blue erbij en klaar is kees. Smakelijk!