Home » We love it: Vegetarische pompoenlasagne

We love it: Vegetarische pompoenlasagne

Zin in een vegetarisch gerecht? Houd je van pompoen? En van een klein beetje spicy? Probeer dan zeker deze vegetarische pompoenlasagne eens. Deze ga je gegarandeerd vaker maken, en is de tweede dag zelfs nog net iets lekkerder!

Vegetarische pompoenlasagne

Course: HoofdgerechtenCuisine: Italiaans
Aantal

4

personen
Voorbereiding

20

minutes
Totale tijd

1

hour 

30

minutes
Kcal per portie

500

kcal
Koolhydraten

58

gram
Eiwitten

28

gram
Vet

16

gram
Vezels

7

gram

Deze lasagne kan je prima een dag van te voren maken en vervolgens twee dagen van eten. Stiekem vinden wij hem de tweede dag nog net iets lekkerder én het is ook wel is lekker om je bordje alleen maar even in de magnetron te hoeven zetten *PING* en er staat een gezonde maaltijd op tafel!

Ingrediënten:

  • 1000 gram flespompoen

  • 200 gram spinazie

  • 8 volkoren lasagne bladen

  • 800 gram gepelde tomaten uit blik

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 50 ml balsamicoazijn

  • 10 gram verse rode peper

  • 200 gram hüttenkäse naturel

  • 50 gram Parmezaanse kaas geraspt

  • 1 theelepel paprikapoeder

  • 1 theelepel komijnzaad

  • 2 eetlepels olijfolie (een voor over de pompoenschijven en eentje voor de basissaus)

  • 10 gram zonnebloempitten

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de flespompoen (met schil) in schijven, van ongeveer 1 cm dik, en verwijder de pitten. Leg de schijven pompoen op de bakplaat.
  • Besprenkel vervolgens de schijven pompoen met een klein beetje olijfolie, de paprikapoeder en het komijnzaad.
  • Zodra de oven warm is leg je de pompoen voor ongeveer 30 minuten in de oven. (Wanneer de pompoen straks klaar is, haal je deze uit de oven en zet je de oven terug naar 180 graden).
  • Terwijl de pompoen in de oven zit kan je aan de slag met de basissaus (en deze is lekkerrrr!). Snijd de ui in kleine stukjes en pers de knoflook fijn. Snijd ook de rode peper in kleine stukjes (hoe meer pitjes je meeneemt hoe pittiger je saus wordt).
  • Fruit de ui, knoflook en peper in een pan tot dat de ui glazig wordt.
  • Blus af met de balsamico azijn en voeg de tomaten uit blik toe en laat het geheel op laag vuur inkoken, ongeveer 15 minuten.
  • De pompoen is inmiddels klaar, de basissaus is ingekookt en de oven is 180 graden: het bouwen van de lasagne kan beginnen!
  • Schep in een ruime ovenschaal de helft van de basissaus, gevolgd door de helft van de spinazie. Leg vervolgens de helft van de pompoenschijven op de spinazie en bestrooi met de helft van de Parmezaanse kaas gevolgd door 4 lasagne bladen. Herhaal deze stappen vervolgens allemaal nog een keer. Als laatste besmeer je de bovenste lasagne bladen in met hüttenkäse en bestrooi je de hüttenkäse met de zonnebloempitten.
  • Bak de lasagne vervolgens in 40 minuten op 180 graden.
    Tip: kijk na 30 minuten even of de hüttenkäse niet te donker wordt, anders kan je de lasagne even afdekken met wat aluminiumfolie.
  • Smullen maar!