Home » Zalmburgers met avocado en coleslaw

Zalmburgers met avocado en coleslaw

Even wat anders dan een standaard burger. Deze zalmburger met avocado en zelfgemaakte coleslaw is heer-luk. Niet alleen lekker uit de oven, maar ook van de BBQ! Eiwitrijk, gezonde vetten én laag in kcal voor een burger. Wat wil een mens nog meer? Precies, een wijntje erbij 🙂

Zalmburger met avocado en coleslaw op een volkorenbol

Course: hoofdgerecht
Aantal

1

personen
Voorbereiding

10

minutes
Totale tijd

30

minutes
Kcal

630

kcal
Koolhydraten

49

gram
Eiwitten

40

gram
Vet

27

gram
Vezels

13

gram

BURGERPARTY IT ISSS. Deze burger is een keer net wat anders. Een lekkere zalmburger met avocado en coleslaw. Met slechts 10 minuten voorbereiding kan het bijna niet mis gaan!

Ingrediënten:

  • 80 gram zalmfilet (kan ook uit de diepvries)

  • 5 ml citroensap

  • 5 ml olijfolie

  • eiwit van 1 ei

  • 1 tl verse bieslook (fijngehakt)

  • 1 el panko breadscrumbs

  • 1 robuust volkorenbroodje (AH)

  • 75 gram witte kool

  • 75 gram rode kool

  • 1 el bosui (fijngehakt)

  • 25 ml magere yoghurt

  • 1/2 avocado

  • 1/4 gele paprika

  • 50 gram magere franse kwark

  • 1/2 tl chilisaus

  • handje sla

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de zalm in kleine stukjes (of laat een keukenmachine het vuile werk doen). Snijd de bieslook fijn. Meng daarna de zalm met het citroensap, de olijfolie, het eiwit, de bieslook en de panko.
  • Vorm een burger van het mengsel. Is het mengsel nog te nat? Voeg dan wat panko extra toe.
  • Plaats de zalmburgers op een bakpapier en verwarm deze 5-10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snijd de rode en witte kool in dunne repen en de bosui in ringetjes. Meng deze met de yoghurt. Breng op smaak met peper & zout en je coleslaw is ready.
  • Meng in een kom de magere kwark met de chilisaus en voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Snijd de paprika en avocado in reepjes. Snijd de broodjes doormiddel en beleg met sla, paprika en coleslaw. Leg daarna de zalmburgers erop en de avocado. Als laatste je zelfgemaakte kwark saus.