Home » Zomerse zoete aardappel stamppot met gegrilde paprika en gerookte kip

Zomerse zoete aardappel stamppot met gegrilde paprika en gerookte kip

Wie denkt dat stamppot alleen iets is voor in de winter heeft het mis! Met net wat andere ingrediënten maak je een stamppot die ook in de zomer heerlijk is, laag in calorieën en ook nog eens super easy!

Wil je iets meer bite? Voeg dan wat gehakte pecannoten toe!

Zoete aardappelstamppot

Course: HoofdgerechtenCuisine: Hollands
Aantal

1

personen
Voorbereiding

10

minutes
Totale tijd

25

minutes
Kcal

458

kcal
Koolhydraten

67

gram
Eiwitten

25

gram
Vet

9

gram
Vezels

8

gram

Schrijf hier een hele korte tekst over het recept (= voor Google).

Ingrediënten:

  • 250 gram zoete aardappel rauw

  • 100 gram gerookte kipfilet (Zandvliet)

  • 100 gram gegrilde rode paprika (uit een pot)

  • 75 gram veldsla

  • 1 tl dijonaise (Maille)

Bereiding:

  • Was en schil de zoete aardappels. Snijd ze vervolgens in ongeveer 4 stukken.
  • Zet een pan water op het vuur en kook hierin de aardappels in 15-20 minuten beetgaar (je kan er met een vork inprikken om te kijken of je aardappel gaar is).
  • Laat de paprika goed uitlekken en snijd hem in stukjes.
  • Snijd de gerookte kipfilet in reepjes.
  • Zodra de aardappelen klaar zijn giet je ze af. Vang een klein beetje kookvocht op (dit gebruik je dadelijk om de stamp wat smeuïger te maken).
  • Stamp de zoete aardappel fijn, maar niet helemaal glad. Vervolgens voeg je de gerookte kipfilet, veldsla, gegrilde paprika en dijnoaise toe. Om het geheel iets smeuïger te maken voeg je een klein beetje kookvocht toe.
  • Roer alles goed door elkaar en je zomerse stamppot is klaar!